Ten olej to prawdziwy przysmak, który zachwyca smakiem kremowego masła. Pozyskiwany jest wyłącznie z naturalnego rzepaku z południowej prowincji Skåne w Szwecji, tłoczonego mechanicznie w bardzo złożonym i bez użycia inżynierii genetycznej. Nie zawiera konserwantów, laktozy, glutenu i w przeciwieństwie do masła, jest w 100% roślinny i praktycznie nie zawiera nasyconych kwasów tłuszczowych- to sprawia, że ten Olej Rzepakowy jest odpowiedni dla diabetyków i wegan.
Właściwości: olej ten można podgrzewać do 230°C i prawie w ogóle nie pryska. Nadaje się również do pieczenia i grillowania, ale może być również stosowany zamiast masła do ciasta i ciasteczek. Dzięki delikatnemu smakowi świetnie pasuje do makaronów i sosów. Nasza wskazówka: stwórz pyszny, prosty i domowy sos holenderski z dodatkiem oleju rzepakowego.
- Produkt Wegański
- Składniki: Olej rzepakowy, emulgator (ester kwasu cytrynowego mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych), naturalne aromaty, barwnik (beta-karoten)
- Kategoria: Szwedzki Olej Rzepakowy
- Podgrzewanie: 230 °C
- Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła
- Wartości Odżywcze (w 100ml): Wartość energetyczna: 812,00 kcal/3404,00 Kj, Tłuszcze: 91,90g, w tym nasycone 6,40g, Węglowodany: 0,00g, w tym cukry: 0,00g, Białko: 0,00g, Sól: 0,00g
- Producent: Wajos GmbH, Zur Höhe 1, D-56812 Dohr
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.