JESIEŃ

Intensywna, Aromatyczna, Kolorowa

Czasami deszczowa, czasami złocista: nieważne jaka jesień czeka nas w tym roku za oknami- w naszej kuchni i tak będzie barwna, aromatyczna i kolorowa. Dynia, orzechy, grzyby i pikantne zioła tej jesieni trafią na talerze i dostarczą mnóstwo radości i smaku. Wypróbuj naszych sezonowych specjałów i nowych, pysznych przepisów.

 

Bruschetta Grzybowa

BRUSCHETTA GRZYBOWA

Nasza klasyczna bruschetta jesienna o smaku aromatycznych borowików i pieczarek. W klasycznym zastosowaniu wymieszaj z kilkoma łyżkami wody i oliwy z oliwek i podawaj na bagietce. Dodaj również do sosów, makaronów i ryżu, aby nadać potrawom aromatyczny, intensywny smak grzybów. Idealnie sprawdzi się również do dań z wołowiny.

 

 

Krem Balsamiczny Jagodowy

KREM BALSAMICZNY NA BAZIE CZARNEJ JAGODY

To coś więcej niż zwykły ocet, to wyśmienity specjał na bazie białego octu winnego, o wyjątkowo łagodnym, owocowo-słodkim smaku. Nic więc dziwnego, że jest absolutnym faworytem w kuchni i konkurencją klasycznego octu winnego- jako dressing do sałatek, do sera czy deserów- ten krem zapewni wyjątkowe doznania smakowe.

IDŹ DO PRODUKTU

 

 

PYSZNY JESIENNY PRZEPIS:

BURRATA Z GRILLOWANYMI WINOGRONAMI I JAGODOWYM WINEGRETEM
Burrata z winogronami i jagodowym winegret

Kategoria: Deser                Ilość Porcji: 6              Czas: 30minut

Składniki:

300g czerwonych winogron- bez pestek, 3 łyżki Kremu Balsamicznego na bazie Czarnej Jagody, 3 łyżki oliwy z oliwek (np. oliwa Sitia-Kreta), 1 ząbek czosnku- przeciśnięty przez praskę, 1 łyżeczka kopru włoskiego- uprażony i rozdrobniony, płatki soli morskiej, 3 duże kulki Burraty ( alternatywnie Mozzarella di Buffala lub zwykła Mozzarella), bazylia, sól/pieprz, drewniane szpikulce

Przygotowanie:

Cukier rozpuścić we wrzącej wodzie, mieszając. Truskawki zetrzeć na puree i dodać do wody razem z kremem z Truskawką i Rabarbarem. Gdy masa trochę ostygnie dodaj maślankę i wymieszaj. Gotową masę włóż do zamrażarki na kilka godzin, co jakiś czas mieszając (żeby nie utworzyły się kryształki). Resztę truskawek pokrój w plastry, wymieszaj z kremem z Truskawką & Rabarbarem i udekoruj wierzch lodów.

 

Pozostałe przepisy znajdziesz w najnowszych aktualnościach w zakładce PRZEPISY

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *