Pasta z Groszkiem

 

Składniki:

  • 500g jogurtu naturalnego
  • 100ml oliwy z oliwek z Bazylią
  • 2 ząbki czosnku- przeciśnięte przez praskę
  • 3 gałązki koperku- drobno posiekanego
  • 500g mrożonego groszku- rozmrozić
  • 50g orzechów nerkowca- posiekanych
  • 500g makaronu muszelki
  • 200g sera Feta
  • sól/pieprz

 

Przygotowanie:

Jogurt, 50ml oliwy z oliwek z Bazylią, czosnek, koperek, 100g rozmrożonego groszku zmiksować w blenderze na gładki krem, doprawić solą i pieprzem. Orzechy nerkowca lekko uprażyć na patelni. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dante według instrukcji na opakowaniu. Na koniec pozostały groszek gotujemy przez 3 minuty i mieszamy z pozostałą oliwą z oliwek z Bazylią. Powoli wymieszaj makaron z przygotowanym wcześniej kremem i groszkiem, posyp pozostałym koperkiem i pokruszoną fetą. Połóż na wierzchu prażone orzechy nerkowca, dopraw pieprzem i polej pozostałą oliwą z Bazylią.

Produkty Wajos użyte w przepisie:

OLIWA Z OLIWEK Z BAZYLIĄ

21.00 160.00 

Dodaj komentarz