Sałatka z chrupiącym pieczywem i malinowym winegretem.  Szybki i łatwy przepis na sałatkę chlebową inspiruje zaskakująco intensywnym i różnorodnym smakiem. Dobrze zbilansowana sałatka, która jest świetną przystawką do dań mięsnych.

SKŁADNIKI

NA SAŁATKĘ:

  • 50g malin
  • 400g pomidorów
  • 1 brzoskwinia
  • 1 cebula czerwona
  • 50g świeżych liści szpinaku
  • 1 bagietka- cienko pokrojona w plasterki
  • 1 kulka mozzarelli- porwana na małe kawałki
  • olej

NA DRESSING:

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Aby uzyskać chrupiące chipsy chlebowe, rozgrzej dużą ilość oleju na patelni i opiekaj na nim kromki chleba przez ok 1 minutę, obracając je- wyjmij z patelni i odsącz na papierze.
  2. Do przygotowania dressingu zmiksuj świeże maliny, a następnie wymieszaj z pozostałymi składnikami dressingu.
  3. Wymieszaj pomidory, brzoskwinię, szpinak i cebulę z odrobiną dressingu i ułóż na talerzach.
  4. Pokrój kromki chleba na kawałki i rozłóż na sałatce razem z mozzarellą i świeżymi malinami.
  5. Polej pozostałą częścią dressingu na wierzchu.

PRODUKTY WAJOS UŻYTE W PRZEPISIE:

OLIWA Z OLIWEK Z BAZYLIĄ

21.00 160.00 

OCET BALSAMICZNY MALINOWY

17.00 120.00 

Dodaj komentarz