CAESAR’S CHICKEN BURGER

Caesar's Chicken Burger

 

ILOŚĆ PORCJI: 2 porcje             PRZYGOTOWANIE: 30minut

Klasyka w nowej odsłonie.  Caesar’s Chicken Burger łączy w sobie chrupiącego kurczaka, chrupiący bekon i świeżą sałatę, do tego polany sosem Caesar z dodatkiem parmezanu. Chrupiący i zarazem delikatny. Koniecznie wypróbuj tej wersji burgera.

____________________________________________________________________

SKŁADNIKI:

  • 25g parmezanu
  • 2 filety z kurczaka
  • 4 plastry boczku
  • 2 bułki
  • Sałata rzymska
  • Olej
  • Sól, pieprz
  • Sos Caesar- z Parmezanem

____________________________________________________________________

PRZYGOTOWANIE:

  1. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmaż filet z kurczaka pokrojony w cienkie plastry, dopraw solą i pieprzem, wyjmij i na tym samym tłuszczu podsmaż boczek, aż będzie chrupiący.
  2. W międzyczasie piekarnik nagrzej do temperatury max 200° C , bułki przetnij na pół i podpiecz w piekarniku, aż będą ciepłe i chrupiące.
  3. Podpieczone bułki posmaruj sosem Caesar, połóż liście sałaty, na to kawałki kurczaka ( możesz zrobić 2 warstwy: sałata, kurczak, sałata, kurczak ).
  4. Na samej górze burgera polej jeszcze Sosem Caesar, posym startym parmezanem i na wierzch nałóż drugą połówkę bułki.

PRODUKTY WAJOS UŻYTE W PRZEPISIE:

SOS CAESAR- z parmezanem

29.00 

Dodaj komentarz