CAESAR’S CHICKEN BURGER
ILOŚĆ PORCJI: 2 porcje PRZYGOTOWANIE: 30minut
Klasyka w nowej odsłonie. Caesar’s Chicken Burger łączy w sobie chrupiącego kurczaka, chrupiący bekon i świeżą sałatę, do tego polany sosem Caesar z dodatkiem parmezanu. Chrupiący i zarazem delikatny. Koniecznie wypróbuj tej wersji burgera.
____________________________________________________________________
SKŁADNIKI:
- 25g parmezanu
- 2 filety z kurczaka
- 4 plastry boczku
- 2 bułki
- Sałata rzymska
- Olej
- Sól, pieprz
- Sos Caesar- z Parmezanem
____________________________________________________________________
PRZYGOTOWANIE:
- Na patelni na rozgrzanym oleju podsmaż filet z kurczaka pokrojony w cienkie plastry, dopraw solą i pieprzem, wyjmij i na tym samym tłuszczu podsmaż boczek, aż będzie chrupiący.
- W międzyczasie piekarnik nagrzej do temperatury max 200° C , bułki przetnij na pół i podpiecz w piekarniku, aż będą ciepłe i chrupiące.
- Podpieczone bułki posmaruj sosem Caesar, połóż liście sałaty, na to kawałki kurczaka ( możesz zrobić 2 warstwy: sałata, kurczak, sałata, kurczak ).
- Na samej górze burgera polej jeszcze Sosem Caesar, posym startym parmezanem i na wierzch nałóż drugą połówkę bułki.