GLAZUROWANE MARCHEWKI

Glazurowane Marchewki

ILOŚĆ PORCJI: 4 porcje             PRZYGOTOWANIE: 10 + 20minut

Nasz przepis na marchewki glazurowane miodem z nutami pomarańczy i rozmarynu są idealnym dodatkiem do dań lub świetną przekąską. Słodka nuta miodu z aromatycznym rozmarynem tworzą harmonijne połączenie z marchewką. To bardzo łatwy w przygotowaniu przepis, który zachwyci Ciebie i Twoich gości.

____________________________________________________________________

SKŁADNIKI:

  • 2 łyżki Oliwy z oliwek EVOO
  • 500g marchewki- obranej i pokrojonej w słupki
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki Dressingu Pomarańczowego z Rozmarynem
  • sól i pieprz do smaku
  • wybrane zioła do dekoracji

____________________________________________________________________

PRZYGOTOWANIE:

  1. Na patelni na średnim ogniu rozgrzej oliwę EVOO, wrzuć pokrojone w słupki marchewki i smaż, mieszając od czasu do czasu, aż lekko się zarumienią, około 5 minut.
  2. Do marchewki dodaj miód i dobrze wymieszaj.
  3. Przykryj patelnię i duś marchewki przez 10-15 minut, aż będą miękkie i lekko glazurowane. Mieszaj od czasu do czasu, żeby nie przypalić.
  4. Nastepnie dodaj Dressing i dopraw solą i pieprzem.
  5. Glazurowaną marchewkę podawaj z wybranymi ziołami jako pyszny dodatek do dań mięsnych lub jako opcję wegetariańską z ryżem albo komosą ryżową.

Dodaj komentarz