GUACAMOLE Z POMIDORAMI
ILOŚĆ PORCJI: 1 porcja PRZYGOTOWANIE: 15 minut
Guacamole z pomidorami to orzeźwiająca i łatwa w przygotowaniu odmiana tej popularnej pasty. Połączenie świeżego awokado, aromatycznych pomidorów i świeżych ziół sprawia, że ten przepis jest idealnym dodatkiem do tortilli, tacos lub grillowanego mięsa.
____________________________________________________________________
SKŁADNIKI:
- 2 dojrzałe awokado
- 1/2 limonki- soku
- 2 pomidory- obrane ze skórki i pokrojone drobno w kostkę
- 1/2 cebuli- drobno posiekanej
- sól i pieprz
- serek śmietankowy do smaku
- 2 łyżki Bruschetty z Bazylią
____________________________________________________________________
PRZYGOTOWANIE:
- Awokado przetnij na pół, usuń pestkę, wydrąż miąższ i rozgnieć razem z sokiem z limonki.
- Puree wymieszaj dokładnie z cebulą, pomidorami i czosnkiem.
- Dodaj sól i pieprz według własnych upodobań, oraz jeśli chcesz, dodaj również serek śmietankowy.
- Namocz Bruschettę z Bazylią w 3 łyżkach ciepłej wody i wymieszaj z guacamole.
- Podawaj z nachosami, tortillą, tacos lub z mięsem.