GUACAMOLE Z POMIDORAMI

 

Guacamole z Pomidorami

ILOŚĆ PORCJI: 1 porcja           PRZYGOTOWANIE: 15 minut

Guacamole z pomidorami to orzeźwiająca i łatwa w przygotowaniu odmiana tej popularnej pasty. Połączenie świeżego awokado, aromatycznych pomidorów i świeżych ziół sprawia, że ten przepis jest idealnym dodatkiem do tortilli, tacos lub grillowanego mięsa.

____________________________________________________________________

SKŁADNIKI:

  • 2 dojrzałe awokado
  • 1/2 limonki- soku
  • 2 pomidory- obrane ze skórki i pokrojone drobno w kostkę
  • 1/2 cebuli- drobno posiekanej
  • sól i pieprz
  • serek śmietankowy do smaku
  • 2 łyżki Bruschetty z Bazylią

____________________________________________________________________

PRZYGOTOWANIE:

  1. Awokado przetnij na pół, usuń pestkę, wydrąż miąższ i rozgnieć razem z sokiem z limonki.
  2. Puree wymieszaj dokładnie z cebulą, pomidorami i czosnkiem.
  3. Dodaj sól i pieprz według własnych upodobań, oraz jeśli chcesz, dodaj również serek śmietankowy.
  4. Namocz Bruschettę z Bazylią w 3 łyżkach ciepłej wody  i wymieszaj z guacamole.
  5. Podawaj z nachosami, tortillą, tacos lub z mięsem.

Dodaj komentarz