PIKANTNE GUACAMOLE
ILOŚĆ PORCJI: 1 porcja PRZYGOTOWANIE: 15 minut
Pikantne guacamole to pyszny dodatek do wielu meksykańskich dań lub po prostu smaczny Dip do chipsów. Jeśli chcesz trochę podkręcić i nadać ostrości tej tradycyjnej paście meksykańskiej- przygotuj guacamole w pikantnej wersji.
____________________________________________________________________
SKŁADNIKI:
- 2 dojrzałe awokado
- 1/2 limonki- soku
- 2 pomidory- pokrojone w bardzo drobną kostkę
- 1/2 cebuli- drobno posiekanej
- 1 ząbek czosnku- przeciśnięty przez praskę
- 1 łyżka Dipu Patatas Bravas
- sól i pieprz
- ser kanapkowy/ ser biały do smaku (opcjonalnie)
____________________________________________________________________
PRZYGOTOWANIE:
- Awokado przetnij na pół, usuń pestkę, wydrąż miąższ i rozgnieć razem z sokiem z limonki.
- Puree wymieszaj dokładnie z cebulą, pomidorami i czosnkiem.
- Namocz Dip Patatas Bravas w 1 łyżce ciepłej wody i wymieszaj z guacamole.
- Dodaj sól i pieprz do smaku i opcjonalnie trochę serka białego do smaku.
- Podawaj z nachosami, tortillą, tacos lub z mięsem.
Wskazówka: jeśli chcesz, aby guacamole było bardziej pikantne- dodaj więcej Dipu Patatas Bravas.