PIKANTNE GUACAMOLE

Pikantne Guacamole

ILOŚĆ PORCJI: 1 porcja           PRZYGOTOWANIE: 15 minut

Pikantne guacamole to pyszny dodatek do wielu meksykańskich dań lub po prostu smaczny Dip do chipsów. Jeśli chcesz trochę podkręcić i nadać ostrości tej tradycyjnej paście meksykańskiej- przygotuj guacamole w pikantnej wersji.

____________________________________________________________________

SKŁADNIKI:

  • 2 dojrzałe awokado
  • 1/2 limonki- soku
  • 2 pomidory- pokrojone w bardzo drobną kostkę
  • 1/2 cebuli- drobno posiekanej
  • 1 ząbek czosnku- przeciśnięty przez praskę
  • 1 łyżka Dipu Patatas Bravas
  • sól i pieprz
  • ser kanapkowy/ ser biały do smaku (opcjonalnie)

____________________________________________________________________

PRZYGOTOWANIE:

  1. Awokado przetnij na pół, usuń pestkę, wydrąż miąższ i rozgnieć razem z sokiem z limonki.
  2. Puree wymieszaj dokładnie z cebulą, pomidorami i czosnkiem.
  3. Namocz Dip Patatas Bravas w 1 łyżce ciepłej wody i wymieszaj z guacamole.
  4. Dodaj sól i pieprz do smaku i opcjonalnie trochę serka białego do smaku.
  5. Podawaj z nachosami, tortillą, tacos lub z mięsem.

Wskazówka: jeśli chcesz, aby guacamole było bardziej pikantne- dodaj więcej Dipu Patatas Bravas.

PRODUKTY WAJOS UŻYTE W PRZEPISIE:

DIP PATATAS BRAVAS

28.00 

Dodaj komentarz