KURCZAK TERIYAKI
ILOŚĆ PORCJI: 4 porcje PRZYGOTOWANIE: 15 minut
Szukasz przepisu na kurczaka po azjatycku? Z naszym pysznym sosem Teriyaki, ten kurczak będzie prawdziwą ucztą. Stripsy z kurczaka przygotujesz bardzo szybko i łatwo, dzięki czemu w mgnieniu oka zrobisz pyszne danie. A jako dodatek do posiłku polecamy ryż.
____________________________________________________________________
SKŁADNIKI:
- Olej rzepakowy
- ciemny olej sezamowy
- 300g piersi z kurczaka- pokrojonej w paski
- 4 łyżki Sosu Teriyaki
- 1 łyżka nasion sezamu
____________________________________________________________________
PRZYGOTOWANIE:
- Na patelni rozgrzej olej i podsmaż paski kurczaka. Dopraw solą i pieprzem.
- Odsącz z nadmiaru oleju, dodaj sos Teriyaki i olej sezamowy i wszystko wymieszaj. Chwilę jeszcze podgrzewaj i posyp nasionami sezamu.
- Jako dodatek do kurczaka ugotuj ryż basmati.