PASTA ARRABBIATA

Pasta Arrabiata

ILOŚĆ PORCJI: 6 porcji           PRZYGOTOWANIE: 30 minut

Prosty, szybki i przepyszny przepis na makaron arrabiata. W mgnieniu oka przygotujesz romantyczną kolację na walentynki, wieczór we dwoje czy rocznicę.

____________________________________________________________________

SKŁADNIKI:

Do smaku:

  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • orzeszki piniowe
  • parmezan

____________________________________________________________________

PRZYGOTOWANIE:

  1. Makaron serduszka ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. W międzyczasie na patelni podsmaż cebulę, dodać Sugo Arrabbiata i łyżkę koncentratu.
  3. Dodać pomidorki cherry i opcjonalnie pomidory z puszki według uznania. Doprawić Przyprawą Toskańską, solą i pieprzem, a na koniec dodać ugotowany makaron i wymieszać.
  4. Polać jeszcze odrobiną oliwy z oliwek.
  5. Przed podaniem posyp startym parmezanem i orzeszkami piniowymi.

Dodaj komentarz