PASTA ARRABBIATA
ILOŚĆ PORCJI: 6 porcji PRZYGOTOWANIE: 30 minut
Prosty, szybki i przepyszny przepis na makaron arrabiata. W mgnieniu oka przygotujesz romantyczną kolację na walentynki, wieczór we dwoje czy rocznicę.
____________________________________________________________________
SKŁADNIKI:
- 250g Makaronu Pomidorowego Serduszka
- 1 cebula- drobno posiekana
- 2 łyżki oliwy z oliwek EVOO
- ok 100g Sugo All’Arrabiata
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- pomidorki cherry- przekrojone w pół
- Przyprawa Toskańska
- sól i pieprz
Do smaku:
- 1 puszka krojonych pomidorów
- orzeszki piniowe
- parmezan
____________________________________________________________________
PRZYGOTOWANIE:
- Makaron serduszka ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
- W międzyczasie na patelni podsmaż cebulę, dodać Sugo Arrabbiata i łyżkę koncentratu.
- Dodać pomidorki cherry i opcjonalnie pomidory z puszki według uznania. Doprawić Przyprawą Toskańską, solą i pieprzem, a na koniec dodać ugotowany makaron i wymieszać.
- Polać jeszcze odrobiną oliwy z oliwek.
- Przed podaniem posyp startym parmezanem i orzeszkami piniowymi.