ILOŚĆ PORCJI             PRZYGOTOWANIEMakaron z Truflami

2 porcje                      15 min

 

Danie szybko przygotowane  i równie szybko zjedzone. Gwarantowane niesamowite doznania smakowe. A wszystko dzięki wyśmienitym truflom w roli głównej.

 

SKŁADNIKI:

  • 200g grzybów mieszanych (pieczarki, borowiki, kurki)
  • 1 szalotka
  • 300g makaronu Tagliolini
  • 3 łyżeczki Masła Truflowego
  • Oliwa z oliwek Białych Trufli
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • parmezan

PRZYGOTOWANIE:

  1. Najpierw ugotuj makaron Tagliolini zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W międzyczasie możesz oczyścić lub obrać grzyby i pokroić na plasterki. Szalotkę pokrój również na plasterki.
  3. Następnie podsmaż szalotki z odrobiną oliwy z oliwek na patelni, dodaj grzyby i masło truflowe.
  4. Na koniec dopraw solą i pieprzem i odstaw na chwilę.
  5. Gdy tagliolini będzie gotowe, odcedź na sitku, na drugiej patelni rozgrzej delikatnie oliwę z białych trufli i wymieszaj makaron z grzybami i szalotką.
  6. Wyłóż makaron na talerze i zetrzyj na wierzchu parmezan.

Produkty Wajos użyte w przepisie:

OLIWA Z OLIWEK Z BIAŁYCH TRUFLI

32.00 260.00 

Dodaj komentarz