ILOŚĆ PORCJI PRZYGOTOWANIE
2 porcje 15 min
Danie szybko przygotowane i równie szybko zjedzone. Gwarantowane niesamowite doznania smakowe. A wszystko dzięki wyśmienitym truflom w roli głównej.
SKŁADNIKI:
- 200g grzybów mieszanych (pieczarki, borowiki, kurki)
- 1 szalotka
- 300g makaronu Tagliolini
- 3 łyżeczki Masła Truflowego
- Oliwa z oliwek Białych Trufli
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- parmezan
PRZYGOTOWANIE:
- Najpierw ugotuj makaron Tagliolini zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- W międzyczasie możesz oczyścić lub obrać grzyby i pokroić na plasterki. Szalotkę pokrój również na plasterki.
- Następnie podsmaż szalotki z odrobiną oliwy z oliwek na patelni, dodaj grzyby i masło truflowe.
- Na koniec dopraw solą i pieprzem i odstaw na chwilę.
- Gdy tagliolini będzie gotowe, odcedź na sitku, na drugiej patelni rozgrzej delikatnie oliwę z białych trufli i wymieszaj makaron z grzybami i szalotką.
- Wyłóż makaron na talerze i zetrzyj na wierzchu parmezan.