Nie tylko sos holenderski do szparagów. Podawaj również szparagi z pysznymi sosami winegret. Poniższe przepisy są również pyszne jako sosy do sałatek.
CYTRYNOWY WINEGRET
Składniki: 4 łyżki Octu Balsamicznego Bianco, 2 łyżeczki Musztardy Cytrynowej z Tymiankiem, odrobinę soli, pieprzu i cukru
Przygotowanie: Wymieszaj wszystkie składniki trzepaczką, tak aby cukier i sól się rozpuściły.
POMARAŃCZOWY WINEGRET
Składniki: 3 łyżki Oliwy z oliwek Pomarańczowej, 3 łyżki Octu Balsamicznego Bianco, 1 łyżeczka Musztardy Pomarańczowej z Tymiankiem, sól/pieprz
Przygotowanie: Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw solą i pieprzem.
JAGODOWY WINEGRET
Składniki: 25g borówek, 2 łyżki Kremu Balsamicznego na bazie Jagody, ½ łyżeczki musztardy, 3 łyżki Oleju z Rukolą, sól i pieprz
Przygotowanie: Jagody umyj i zmiksuj razem z pozostałymi składnikami na gładką masę.
MALINOWY WINEGRET
Składniki: 50g malin, 2 łyżki Octu Balsamicznego Malinowego, 2 łyżki Oliwy z oliwek z Bazylią, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka miodu, sól/pieprz, trochę czosnku
Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę.