SUMMER ROLLSY Z MANGO I KIEŁKAMI

 ILOŚĆ PORCJI: 4                PRZYGOTOWANIE: 20 minut

Summer Rollsy z Mango i kiełkami

Wczoraj były Spring Rollsy, a dzisiaj są Summer Rollsy. Czy wiecie jaka jest różnica między nimi? Krótko mówiąc- Summer Rollsy to po prostu nie-pieczone Spring Rollsy, są zawsze podawane na zimno. Więc jeśli jeszcze nie próbowaliście, to obowiązkowo spróbujcie, bo są szybkie w przygotowaniu i idealnie sprawdzą się jako przystawka lub przekąska.

SKŁADNIKI:


Na dressing:

  • 1/2 czerwonego chili- bez pestek, drobno posiekanego
  • 15 ml Kremu Owocowego Mango
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju arachidowego
  • szczypta soli

Na Summer Rolls:

  • 1/2 mango
  • 1 mała marchewka- obrana, przekrojona na pół i pokrojona w cienkie paski
  • 1/2 papryki- oczyszczonej i pokrojonej w cienkie paski
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 50g rukoli
  • 50g kiełków fasoli mung
  • 10 arkuszy papieru ryżowego

 

PRZYGOTOWANIE:


  1. Przygotowanie dressingu: wymieszaj papryczkę chili z kremem owocowym Mango, sosem sojowym i olejem arachidowym i dopraw całość solą.
  2. Mango obierz i pokrój w paski. Wymieszaj z pokrojoną marchewką i papryką, kiełkami, kolendrą i rukolą i wszystko polej dressingiem.
  3. Teraz namocz papier ryżowy w wodzie, połóż go na wilgotnym ręczniku kuchennym i umieść na środku przygotowaną sałatkę z mango, warzywami i kiełkami.
  4. Następnie, podobnie jak w przypadku wrapa, zawijanie rozpocznij od zagięcia krawędzi papieru ryżowego do środka i zawiń w kształcie rolki.

PRODUKTY WAJOS UŻYTE W PRZEPISIE:

KREM OWOCOWY MANGO

19.00 140.00 

Related Posts

Dodaj komentarz