ŚWIĄTECZNA KRUSZONKA

Świąteczna Kruszonka

ILOŚĆ PORCJI: 1 forma            PRZYGOTOWANIE: 15+ 30 minut pieczenia

Wyśmienite crumble (kruszonka) już teraz w świątecznej wersji- z dodatkiem naszego Kremu Balsamicznego z Pikantną Śliwką. Zimowy klasyk o wspaniałym, pełnym smaku dojrzałych śliwek i uszlachetniony zimowymi przyprawami. Ten przepis to wspaniała uczta na święta, lub po prostu na mroźne, zimowe dni.

____________________________________________________________________

SKŁADNIKI:

  • 600g jagód mieszanych, mrożonych
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 1 laska wanilii
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • 50g mąki ryżowej
  • 50g płatków owsianych
  • 50g ciasteczek korzennych
  • 50g mielonych migdałów
  • 70g cukru kokosowego (opcjonalnie- zwykłego)
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej
  • Szczypta soli
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki Kremu Balsamicznego z Pikantną Śliwką
  • Lody waniliowe

____________________________________________________________________

PRZYGOTOWANIE:

  1. Najpierw gotuj jagody z syropem klonowym i miąższem z laski wanilii.
  2. Następnie wymieszaj skrobię ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości zimnej wody z ugotowanymi jagodami i wlej mieszaninę do naczynia żaroodpornego.
  3. Nastaw piekarnik na 180 stopni.
  4. Z mąki ryżowej, płatków owsianych, ciasteczek korzennych, migdałów, oleju kokosowego, przyprawy korzennej, soli, cukru kokosowego i Kremu Balsamicznego Śliwkowego zagniataj kruszonkę, którą rozsmarowujemy na jagodach.
  5. Gotową kruszonkę piecz w piekarniku około 30 minut, aż kruszonka się zarumieni. Następnie posyp cukrem pudrem.
  6. Kruszonkę możesz zaserwować z lodami.

PRODUKTY WAJOS UŻYTE W PRZEPISIE:

KREM BALSAMICZNY Z PIKANTNĄ ŚLIWKĄ

18.00 130.00 

Dodaj komentarz