Czy chciałbyś spróbować carpaccio w innej wersji? A co powiesz na owocowe carpaccio? Nasz przepis na słodkie carpaccio to połączenie truskawek, białej czekolady, wyrazistej oliwy z bazylii i pieprzu. Niesamowite doznania smakowe.
SKŁADNIKI
- 8 truskawek
- 5 liści świeżej mięty
- Oliwa z Oliwek z Bazylią
- Krem owocowy z Truskawką & Rabarbarem
- kolorowy pieprz w młynku
- biała czekolada
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Najpierw umyj truskawki, oczyść i pokrój w drobne plasterki, a następnie ułóż na talerzu.
- Posyp je pieprzem i skrop delikatnie oliwą z bazylią i kremem z Truskawką & Rabarbarem.
- Białą czekoladę zetrzyj na tarce i posyp talerz, na koniec udekoruj drobno posiekaną miętą.