PRZYJEMNA AROMATYCZNA KOLOROWA
Liście opadają z drzew, dni coraz krótsze i chłodniejsze, wzrasta ochota na coś rozgrzewającego. Jesień puka do drzwi, więc powitajmy ją z apetytem. Czasami deszczowa, czasami złocista: nieważne jaka jesień czeka nas w tym roku za oknami- w naszej kuchni i tak będzie barwnie, aromatycznie i kolorowo. I oczywiście my mamy dla Was wiele specjałów idealnych na tą porę roku. Wypróbuj naszych sezonowych produktów i nowych, pysznych przepisów, które wprowadzą do Twojej kuchni najsmaczniejsze owoce, zioła i przyprawy takie jak dynia, grzyby i orzechy.
Z nami jesień będzie pyszna, intensywna i wspaniała!
DIP CAFÉ DE PARIS
Popularna, ziołowa mieszanka jako dip, nadaje się idealnie do potraw grillowanych, ryb, serów lub dań ziemniaczanych i surowych. Świetny do doprawiania sosów, jako marynata do kurczaka i krewetek lub jako sos śmietanowy. Dzięki połączeniu czosnku, wyselekcjonowanych przypraw i znakomitych ziół takich jak estragon, jest gwiazdą francuskich wieczorów. Szczególną atrakcją jest masło Cafe de Paris. Wystarczy zmieszać odrobinę masła i przyprawą i gotowe.
IDŹ DO PRODUKTU
Wyśmienita dynia wjeżdża na talerze- czy to z piekarnika, w gulaszu czy sosie- Hokkaido czy piżmowa- my kochamy dynie w każdej postaci. A nasze produkty nadadzą Twoim przepisom nutkę egzotycznego, owocowego i pikantnego akcentu.
OLEJ Z PESTEK DYNI
Wyśmienity, intensywnie orzechowy smak oleju z Pestek Dyni idealnie pasuje do sałatek, serów, pieczywa. Nasza wskazówka: dodawaj kilka kropel oleju pod koniec gotowania zup i sosów.
IDŹ DO PRODUKTU
KREM BALSAMICZNY Z ŻURAWINĄ
Wyśmienity smak słodko- cierpkiej żurawiny to charakterystyczna cecha tego kremu. Typowa, ciemna nuta Balsamico w połączeniu z subtelnym, owocowym smakiem. Idealny do mocnych sosów sałatkowych, półmiska serów oraz dań z owoców.
IDŹ DO PRODUKTU
KREM BALSAMICZNY NA BAZIE CZARNEJ JAGODY
To coś więcej niż zwykły ocet, to wyśmienity specjał na bazie białego octu winnego, o wyjątkowo łagodnym, owocowo-słodkim smaku. Nic więc dziwnego, że jest absolutnym faworytem w kuchni i konkurencją klasycznego octu winnego- jako dressing do sałatek, do sera czy deserów- ten krem zapewni wyjątkowe doznania smakowe.
IDŹ DO PRODUKTU
PYSZNY JESIENNY PRZEPIS:
KOLOROWA SAŁATKA JESIENNA Z ORZECHAMI, FIGAMI & PECORINO
Kategoria: Przystawka Ilość Porcji: 4 Czas: 30minut
Składniki:
- 3 łyżki Oleju z Orzechów Włoskich
- 2 łyżki Kremu Balsamicznego z Żurawiną
- 6 dojrzałych fig
- 50g sera Pecorino
- 80g rukoli
- 80g cykorii
- Sól
- Pieprz
- 50g orzechów włoskich- posiekanych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Wymieszaj olej, krem balsamiczny i dopraw solą i pieprzem.
- Figi pokrój w ćwiartki, ser połam na małe kawałki. Sałatę umyj i rozłóż na talerzu. Ułóż figi i pecorino i skrop dressingiem. Na wierzchu posyp zmielonym pieprzem i orzechami włoskimi.
Pozostałe przepisy jesienne znajdziesz w najnowszych aktualnościach w zakładce PRZEPISY
ZOBACZ RÓWNIEŻ NASZĄ PORCJĘ JESIENNYCH DRESSINGÓW DO SAŁATEK
KLIKNIJ W ZDJĘCIE PONIŻEJ