ILOŚĆ PORCJI PRZYGOTOWANIE
2 porcje 10 minut
Składniki:
Na jogurt mrożony
- 400g jogurtu greckiego
- 60g cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 2 białka jaj
Na nadzienie mango
- 0,5 mango
- 0,5 opakowania cukru waniliowego
- 25g cukru pudru
- 2 łyżki Kremu Owocowego Mango
- 1/4 cytryny- w tym sok
- świeża mięta
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Najpierw wymieszaj dobrze jogurt z cukrem i cukrem waniliowym, ubij białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj.
- Gotową mieszankę jogurtową zamróź w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją lub w zamrażarce (regularnie mieszając).
- Na polewę obierz mango, oddziel od rdzenia i pokrój w małą kosteczkę. Następnie wymieszaj Krem Owocowy Mango, sok z cytryny, cukier waniliowy, cukier puder i posiekaj miętę.
- Wszystko dobrze wymieszaj i na koniec wylej na mrożony jogurt.
Produkty Wajos użyte w przepisie: