ILOŚĆ PORCJI                PRZYGOTOWANIE

 2 porcje                                    10 minut

Mrożony Jogurt z Mango

Składniki:

Na jogurt mrożony

  • 400g jogurtu greckiego
  • 60g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 białka jaj

Na nadzienie mango

  • 0,5 mango
  • 0,5 opakowania cukru waniliowego
  • 25g cukru pudru
  • 2 łyżki Kremu Owocowego Mango
  • 1/4 cytryny- w tym sok
  • świeża mięta

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Najpierw wymieszaj dobrze jogurt z cukrem i cukrem waniliowym, ubij białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj.
  2. Gotową mieszankę jogurtową zamróź w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją lub w zamrażarce (regularnie mieszając).
  3. Na polewę obierz mango, oddziel od rdzenia i pokrój w małą kosteczkę. Następnie wymieszaj Krem Owocowy Mango, sok z cytryny, cukier waniliowy, cukier puder i posiekaj miętę.
  4. Wszystko dobrze wymieszaj i na koniec wylej na mrożony jogurt.

Produkty Wajos użyte w przepisie:

Krem Owocowy Mango

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.