ILOŚĆ PORCJI PRZYGOTOWANIE
2 porcje 25 minut
Składniki:
na gofry
- 0,5 szklanki Oleju Rzepakowego
- 100g cukru
- 3 jajka
- 0,5 opakowania cukru waniliowego
- 500ml mleka
na nadzienie
- 0,5 mango
- 0,5 opakowania cukru waniliowego
- 25g cukru pudru
- 2 łyżki Kremu Owocowego Mango
- 1/4 cytryny- sok z cytryny
- świeża mięta
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Najpierw wymieszaj wszystkie składniki na ciasto na gofry, do uzyskania lepkiej konsystencji.
- Gofry piecz w nagrzanej gofrownicy- jeśli to konieczne nasmaruj wcześniej gofrownicę.
- Do nadzienia Mango- obierz mango i pokrój w małą kosteczkę, następnie wymieszaj z Kremem Owocowym Mango, sokiem z cytryny, cukrem waniliowym, cukrem pudrem i posiekaną miętą.
- Wszystko dobrze wymieszaj i tak przygotowaną polewą polej gofry.