ILOŚĆ PORCJI                       PRZYGOTOWANIE

2 porcje                                    25 minut

Gofry z nadzieniem Mango

Składniki:

na gofry

  • 0,5 szklanki Oleju Rzepakowego 
  • 100g cukru
  • 3 jajka
  • 0,5 opakowania cukru waniliowego
  • 500ml mleka

na nadzienie

  • 0,5 mango
  • 0,5 opakowania cukru waniliowego
  • 25g cukru pudru
  • 2 łyżki Kremu Owocowego Mango
  • 1/4 cytryny- sok z cytryny
  • świeża mięta

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Najpierw wymieszaj wszystkie składniki na ciasto na gofry, do uzyskania lepkiej konsystencji.
  2. Gofry piecz w nagrzanej gofrownicy- jeśli to konieczne nasmaruj wcześniej gofrownicę.
  3. Do nadzienia Mango- obierz mango i pokrój w małą kosteczkę, następnie wymieszaj z Kremem Owocowym Mango, sokiem z cytryny, cukrem waniliowym, cukrem pudrem i posiekaną miętą.
  4. Wszystko dobrze wymieszaj i tak przygotowaną polewą polej gofry.

Produkty Wajos użyte w przepisie:

KREM OWOCOWY MANGO

16.00 120.00 

OLEJ RZEPAKOWY- Masłowy

9.50 57.00 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.