ILOŚĆ PORCJI                PRZYGOTOWANIE

 2 porcje                                   15 minut

 

Warstwowy Jogurt Winogronowy

 

SKŁADNIKI

  • 200g winogron- przekrojonych w pół
  • 75g bitej śmietany
  • 150g jogurtu greckiego
  • 1 łyżka miodu
  • 90g herbatników lub ciasteczek owsianych
  • 2 łyżki Kremu Owocowego Mango

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Najpierw wymieszaj jogurt z miodem, ubij śmietanę na sztywną pianę i dodaj do jogurtu.
  2. Herbatniki włóż do woreczka i rozkrusz wałkiem do ciasta.
  3. W szklankach deserowych układaj naprzemiennie zmieszany wcześniej jogurt, rozkruszone herbatniki i winogrona- skrapiając każdą warstwę 1 łyżeczką Krem Owocowego Mango.
  4. Gotowy deser odstaw do lodówki na 30minut i gotowe.

Produkty Wajos użyte w przepisie:

Krem Owocowy Mango

Dodaj komentarz