KLASYKA SEZONU GRILLOWEGO
Karkówka, kiełbaski i steki to najprawdopodobniej największe klasyki z grilla, podobnie jak i grillowany ser lub szaszłyki. W naszym świecie grillowym poszerzamy horyzonty- odkrywamy, łączymy i tworzymy produkty według trendów z różnych zakątków świata. Wspólnie z nami odkryjesz największe atrakcje grillowe.
SPECJAŁY SEZONU GRILLOWEGO:
PIEPRZ DO STEKÓW- z nutą cytrusową
Więcej niż tylko pieprz- Pieprz do Steków to mieszanka pieprzu z papryką, cebulą, ziołami i nutami cytrusowymi. Ta przyprawa to idealny dodatek do grillowanej wołowiny, ale także do dziczyzny. Jeśli więc szukasz mieszanki pieprzu do steków, grilla lub wołowiny to znalazłeś idealną. Dzięki cytrusowej nucie ten pieprz doda potrawom nie tylko pikanterii, ale również delikatną, świeżą nutę.
SOS BARBECUE
Obfity, lekko pikantny, dymny, wędzony- prawdziwy sos barbecue. Nieodzowny dodatek do steków i burgerów. Powstaje dzięki zastosowaniu szlachetnej wędzonej soli Hickory, która została delikatnie wędzona na prawdziwym dymie drewna hickory. Spróbuj burgera z naszym sosem- gwarantujemy, że na zawsze zapamiętasz ten niesamowity smak.
PRZYPRAWA „MASŁO ZIOŁOWE”
KLASYK GRILLOWY- ta mieszanka to wyśmienite połączenie czosnku, wybranych przypraw i ziół oraz świeży akcent cytryny. I bądźmy szczerzy- nikt nie oprze się masłu ziołowemu- czy to na soczystym steku, pieczywie czy grillowanych warzywach. Ta przyprawa musi zagościć na Waszych stołach podczas letniego grillowania.
PRZEPIS NA WYŚMIENITE MASŁO ZIOŁOWE NA GRILLA
Szybko, łatwo, pysznie- wyczaruj w mgnieniu oka wyśmienite masło ziołowe. Wymieszaj 4 łyżki Przyprawy „Masło Ziołowe” z 2 łyżkami wody i pozostaw na 5 minut, aż przyprawa napęcznieje. Dodaj 250g masła w temperaturze pokojowej i widelcem dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 20 minut. Smacznego!
Marynowanie czy nacieranie mięsa?
RUBY- Soczyste wewnątrz, chrupiące na zewnątrz
RUB oznacza wcieranie/nacieranie. Pochodzi z ojczyzny grilla- USA, ale trend nacierania mięsa rozpowszechnił się na całym świecie. Więcej przypraw, więcej smaku i na dodatek pyszna skórka- nic dziwnego, że coraz więcej fanów grillowania stawia na nacieranie mięsa (marynowanie na sucho). Są koniecznością każdego grilla.
Mieszanka ziół, przypraw i cukru jest wmasowywana w mięso. W efekcie delikatny aromat ziół i przypraw głęboko wnika w mięso, rozwija się podczas smażenia/grillowania i tworzy chrupiącą skórkę. Zawarty w przyprawie cukier trzcinowy karmelizuje się, kiedy mięso lub warzywa się grillują i zapewnia wyjątkową przyjemność z jeszcze intensywniejszym smakiem.
Sposób przygotowania: wystarczy naoliwić potrawy, 2-3 godziny przed grillowaniem i natrzeć wybraną przyprawą.
MARYNATA- Nie tylko smak
Jeśli wolisz soczyste, aromatyczny potrawy- wybierz marynatę. Ponieważ żadna inna metoda nie sprawia, że mięso będzie tak delikatne, a warzywa tak smaczne.
Dodając różne przyprawy i zioła, aromaty wnikają głęboko w potrawy i nadają wyjątkowy smak. Możliwości są nieograniczone, a wyobraźnia nie zna granic. Ważne jest połączenie kwasowości, oleju i przypraw. Marynata wnika w strukturę mięsa, które będzie bardzie delikatne, nie spali się zbyt szybko podczas grillowania i nie będzie suche.
NASZE MARYNATY:
Połącz nasze octy/kremy balsamiczne, oliwy, musztardę i wybraną przyprawę, aby uzyskać pyszną marynatę.
Sposób przygotowania: zamarynowane potrawy umieść w zamkniętym pojemniku i włóż do lodówki na kilka godzin przed grillowaniem.
Wskazówka: podczas grillowania posmaruj mięso i warzywa nadmiarem marynaty.