KLASYKA SEZONU GRILLOWEGO
Karkówka, kiełbaski i steki to najprawdopodobniej największe klasyki z grilla, podobnie jak i grillowany ser lub szaszłyki. W naszym świecie grillowym poszerzamy horyzonty- odkrywamy, łączymy i tworzymy produkty według trendów z różnych zakątków świata. Wspólnie z nami odkryjesz największe atrakcje grillowe.
Nasze specjały sezonu grillowego:
Marynowanie czy nacieranie mięsa?
Przepis na: Grillowane Pimientos z serem Feta i Kalafiorem
Składniki dla 2 osób Czas przygotowania: 30min
Składniki: 1 kalafior- podzielony na różyczki, 3 łyżki oliwy z oliwek, 150ml oliwy, 6 ząbków czosnku- grubo posiekanych, 1 łyżka oliwy z oliwek, 12 papryczek Pimientos de Padrón, 100g migdałów- prażonych i grubo posiekanych, 1 pęczek pietruszki- posiekany, 3 łyżki Pesto Bazyliowego, 3 łyżki Kremu Daktylowego z Boczkiem, 200g sera Feta- pokruszonego, sól/pieprz
Przygotowanie:
- Rozgrzej grilla do 180 ° C. Kalafiora skrop 3 łyżkami oliwy z oliwek, dopraw solą i rozłóż na blasze grillowej. Grilluj pośrednio przez ok. 15 minut, a następnie odwróć i grilluj, aż wszystko równomiernie się zarumieni.
- W międzyczasie rozgrzej na patelni grillowej 150ml oliwy z oliwek i czosnek i smaż na średnim ogniu, aż czosnek się zarumieni, odlej wszystko do miski i ostudź.
- Ponownie rozgrzej trochę oleju na patelni, usmaż na dużym ogniu pimientos- osusz na ręcznikach papierowych i dopraw solą.
- Posiekane migdały, pietruszkę, pesto Bazyliowe i Krem Daktylowy z Boczkiem wymieszaj z przygotowanym wcześniej olejem czosnkowym i dopraw solą i pieprzem.
- Na koniec ułóż kalafior z papryczkami Pimientos i pokruszonym serem Feta na półmisku. Przygotowany sos z pesto wylej na talerz i wymieszaj.