Babeczki Szpinakowe z ciasta francuskiego- idealne przekąski na Wielkanoc.

A z naszą mieszanką do Makaronu- Pasta Blend- smakują niewyobrażalnie pysznie

Przygotowanie: 20 minut + 30 minut pieczenie

 

Składniki na 6 porcji:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 200g szpinaku mrożonego (rozmrozić)
  • 150g kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 2 jajka
  • 150g startego sera
  • 1 łyżka Mieszanki do Makaronu- Pasta Blend
  • Sól/pieprz
  • Gałka muszkatołowa
  • Forma do muffinek

 

Przygotowanie:

  1. Najpierw nagrzej piekarnik do 185°C. Następnie pokrój ciasto francuskie na mniejsze kawałki (kwadraty wielkości formy) i wyłóż do foremek posmarowanych wcześniej tłuszczem.
  2. Wyciśnij rozmrożony szpinak i rozłóż do foremek. W kolejnym kroku wymieszaj śmietanę, mąkę, jajka, 100g sera i przyprawy i powstałą masę rozlej do foremek.
  3. Posyp muffinki resztą startego sera i piecz w piekarniku ok 30-35 min na złoty kolor.

Produkty Wajos użyte w przepisie:

Dodaj komentarz