Babeczki Szpinakowe z ciasta francuskiego- idealne przekąski na Wielkanoc.
A z naszą mieszanką do Makaronu- Pasta Blend- smakują niewyobrażalnie pysznie
Przygotowanie: 20 minut + 30 minut pieczenie
Składniki na 6 porcji:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 200g szpinaku mrożonego (rozmrozić)
- 150g kwaśnej śmietany
- 1 łyżka mąki
- 2 jajka
- 150g startego sera
- 1 łyżka Mieszanki do Makaronu- Pasta Blend
- Sól/pieprz
- Gałka muszkatołowa
- Forma do muffinek
Przygotowanie:
- Najpierw nagrzej piekarnik do 185°C. Następnie pokrój ciasto francuskie na mniejsze kawałki (kwadraty wielkości formy) i wyłóż do foremek posmarowanych wcześniej tłuszczem.
- Wyciśnij rozmrożony szpinak i rozłóż do foremek. W kolejnym kroku wymieszaj śmietanę, mąkę, jajka, 100g sera i przyprawy i powstałą masę rozlej do foremek.
- Posyp muffinki resztą startego sera i piecz w piekarniku ok 30-35 min na złoty kolor.