ILOŚĆ PORCJI PRZYGOTOWANIE
2 porcje 3 godziny
Przepis na grillowane szaszłyki z kurczaka w marynacie z Dipem Chakalaka to wyśmienity przepis na lato.
SKŁADNIKI
- 0,5 cytryny
- 2 łyżeczki wody
- 90g serka naturalnego
- 2,5 łyżki Dipu Chakalaka
- 250g filetu z piersi kurczaka
- 1 łyżeczka Mango Choutney
- 2 szaszłyki do grilla
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Sok z cytryny wyciśnij, wymieszaj z wodą i Dipem Chakalaka, odstaw na chwilę i wymieszaj z połową serka naturalnego.
- Filet z piersi kurczaka pokrój na kawałki, wymieszaj z marynatą i pozostaw na 2-3 godziny.
- Nabij kawałki kurczaka na szaszłyki i grilluj przez 5 minut z każdej ze stron.
- Pozostały serek naturalny wymieszaj z Mango Choutney i z 1 łyżką Dipu Chakalaka (wcześniej namocz w 1 łyżeczce letniej wody) i podawaj z grillowanymi szaszłykami.