ILOŚĆ PORCJI                PRZYGOTOWANIE

      2 porcje                                      3 godziny

 

Szaszłyki Chakalaka

Przepis na grillowane szaszłyki z kurczaka w marynacie z Dipem Chakalaka  to wyśmienity przepis na lato.

SKŁADNIKI

  • 0,5 cytryny
  • 2 łyżeczki wody
  • 90g serka naturalnego
  • 2,5 łyżki Dipu Chakalaka
  • 250g filetu z piersi kurczaka
  • 1 łyżeczka Mango Choutney
  • 2 szaszłyki do grilla

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Sok z cytryny wyciśnij, wymieszaj z wodą i Dipem Chakalaka, odstaw na chwilę i wymieszaj z połową serka naturalnego.
  2. Filet z piersi kurczaka pokrój na kawałki, wymieszaj z marynatą i pozostaw na 2-3 godziny.
  3. Nabij kawałki kurczaka na szaszłyki i grilluj przez 5 minut z każdej ze stron.
  4. Pozostały serek naturalny wymieszaj z Mango Choutney i z 1 łyżką Dipu Chakalaka (wcześniej namocz w 1 łyżeczce letniej wody) i podawaj z grillowanymi szaszłykami.

Produkty Wajos użyte w przepisie:

DIP CHAKALAKA

26.00 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.