ILOŚĆ PORCJI                PRZYGOTOWANIE

      2 porcje                                      2 godziny

Grillowany Łosoś z warzywami

SKŁADNIKI

  • 1 łodyga tymianku- w tym liście
  • 1 łodyga bazylii- w tym liście
  • 1,5 łyżki Oliwy z oliwek Czosnkowej
  • 400g fileta z łososia- bez skóry
  • 0,5 cytryny- sok
  • sól/pieprz

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Liście ziół, oliwę czosnkową i sok z cytryny wymieszaj razem.
  2. Łososia pokrój na 4-6 kawałków, dopraw pieprzem i namocz w przygotowanej wyżej marynacie na 2 godziny- od czasu do czasu odwracając.
  3. Wyjmij łososia z marynaty, dopraw solą i połóż kawałki na naoliwionej folii aluminiowej- lekko zaginając brzegi do góry.
  4. Grilluj łososia na rozgrzanym grillu przez około 10 minut. Podawaj z warzywami grillowanymi i cytryną.

Produkty Wajos użyte w przepisie:

OLIWA Z OLIWEK CZOSNKOWA

21.00 160.00 

Dodaj komentarz