ILOŚĆ PORCJI PRZYGOTOWANIE
2 porcje 2 godziny
SKŁADNIKI
- 1 łodyga tymianku- w tym liście
- 1 łodyga bazylii- w tym liście
- 1,5 łyżki Oliwy z oliwek Czosnkowej
- 400g fileta z łososia- bez skóry
- 0,5 cytryny- sok
- sól/pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Liście ziół, oliwę czosnkową i sok z cytryny wymieszaj razem.
- Łososia pokrój na 4-6 kawałków, dopraw pieprzem i namocz w przygotowanej wyżej marynacie na 2 godziny- od czasu do czasu odwracając.
- Wyjmij łososia z marynaty, dopraw solą i połóż kawałki na naoliwionej folii aluminiowej- lekko zaginając brzegi do góry.
- Grilluj łososia na rozgrzanym grillu przez około 10 minut. Podawaj z warzywami grillowanymi i cytryną.