ILOŚĆ PORCJI                PRZYGOTOWANIE

 2 porcje                                     45 minut

 

Langustynki z sałatką Cezar

SKŁADNIKI

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Najpierw odpowiednim nożem przekrój ogony homara wzdłuż.
  2. Następnie usuń wnętrzności, umyj homara i osusz.
  3. Mięso oddziel od skorupy i je z powrotem- dzięki temu mięso się nie przyklei podczas grillowania.
  4. Posmaruj homara olejem i odstaw w chłodne miejsce.
  5. Aby przygotować chrupiące grzanki do sałatki, pokrojony w kostkę chleb podsmaż na maśle na złocisty kolor, dopraw solą i odstaw.
  6. Do miski przełóż sałatę rzymską, pomidorki koktajlowe, a przed podaniem wymieszaj z sosem Caesar i posyp grzankami i natką pietruszki.
  7. Ruszt z grilla natrzyj olejem i połóż homara na bezpośrednim ogniu mięsem do dołu.
  8. Homara grilluj przez 3-5 minut, odwróć i grilluj pośrednio przez kolejne 4-5 minut.
  9. Następnie posmaruj oliwą z trawą cytrynową, dopraw solą i pieprzem.
  10. Na koniec udekoruj ogony homara natką pietruszki i podawaj z sałatką Cezar.

Produkty Wajos użyte w przepisie:

OLIWA Z OLIWEK Z TRAWĄ CYTRYNOWĄ

14.00 100.00 

SOS CAESAR- z parmezanem

29.00 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.