ILOŚĆ PORCJI PRZYGOTOWANIE
2 20minut
SKŁADNIKI
Na ciasto:
- 1 łyżka oleju
- 150g mąki
- Szczypta soli
- 60ml letniej wody
Na farsz:
- 100 g Crème fraîche
- Szczypta soli
- 1 łyżka Dipu Cafe de Paris
- 125g twarogu śmietankowego
- 75g boczku
- 125g czerwonej cebuli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Najpierw przesiej mąkę do dużej miski i wyrabiaj z wodą, solą, olejem na gładkie ciasto.
- Cebulę i boczek pokrój w drobną kostkę.
- Teraz wymieszaj twaróg, crème fraîche i dip Café de Paris (z 1 łyżeczką wody) do uzyskania jednolitej masy.
- Gotowe ciasto rozwałkuj na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia, pokryj masą twarogową i posypać cebulą i boczkiem.
- Teraz tarte flambée wystarczy piec tylko przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.