ILOŚĆ PORCJI                PRZYGOTOWANIE

             2                                         20minut

SKŁADNIKI

Na ciasto:Flammkuchen

  • 1 łyżka oleju
  • 150g mąki
  • Szczypta soli
  • 60ml letniej wody

Na farsz:

  • 100 g Crème fraîche
  • Szczypta soli
  • 1 łyżka Dipu Cafe de Paris
  • 125g twarogu śmietankowego
  • 75g boczku
  • 125g czerwonej cebuli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Najpierw przesiej mąkę do dużej miski i wyrabiaj z wodą, solą, olejem na gładkie ciasto.
  2. Cebulę i boczek pokrój w drobną kostkę.
  3. Teraz wymieszaj twaróg, crème fraîche i dip Café de Paris (z 1 łyżeczką wody) do uzyskania jednolitej masy.
  4. Gotowe ciasto rozwałkuj na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia, pokryj masą twarogową i posypać cebulą i boczkiem.
  5. Teraz tarte flambée wystarczy piec tylko przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.

Produkty Wajos użyte w przepisie:

Dip Cafe de Paris

Dip Cafe de Paris

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.