ILOŚĆ PORCJI PRZYGOTOWANIE
4 porcje 30 min
Szukasz przepisu na wyśmienitą sałatkę jesienną? Oto i ona- sałatka z orzechami i dressingiem żurawinowym. Rukola z orzechami włoskimi, figami i pecorino to wyśmienite połączenie.
SKŁADNIKI
- 3 łyżki Oleju z Orzechów Włoskich
- 2 łyżki Kremu Balsamicznego z Żurawiną
- 6 dojrzałych fig
- 50g sera Pecorino
- 80g rukoli
- 80g cykorii
- Sól (np. Argentyńska Wajos)
- Pieprz
- 50g orzechów włoskich- posiekanych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Wymieszaj olej, krem balsamiczny i dopraw solą i pieprzem.
- Figi pokrój w ćwiartki, ser połam na małe kawałki. Sałatę umyj i rozłóż na talerzu. Ułóż figi i pecorino i skrop dressingiem. Na wierzchu posyp zmielonym pieprzem i orzechami włoskimi.