ILOŚĆ PORCJI             PRZYGOTOWANIE

4 porcje                      15 min

 

Pimientos de PadronJeśli chcesz przygotować hiszpańskie Tapas to nie może zabraknąć hiszpańskich papryczek pimientos de Padron. W połączeniu z kozim serem, świeżym parmezanem i kremem balsamicznym daktylowym w mgnieniu oka wyczarujesz pyszną przystawkę, przekąskę lub dodatek do mięsa i ryb.

 

SKŁADNIKI

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Papryczki pimientos umyj, odcedź i usmaż na patelni na oleju, aż zaczną pojawiać się ciemne plamy i będą pękać.
  2. Dopraw solą morską i trzymaj ciepłe.
  3. Krem daktylowy z boczkiem wymieszaj z oliwą truflową, oliwą z oliwek i dodaj Pimientos.
  4. Dopraw gruboziarnistym pieprzem i odstaw.
  5. Posiekaj prażone orzechy nerkowca i pokrusz ser kozi na kawałki.
  6. Posym marynowane Pimientos de Padrón orzechami nerkowca, kozim serem i parmezanem.

Dodaj komentarz