ILOŚĆ PORCJI PRZYGOTOWANIE
2 15 min
Szybka i łatwa sałatka z roszponki z dodatkiem naszego specjału- kremu daktylowego z boczkiem. Połączenie delikatnej kwasowości z aromatycznym, smażonym boczkiem , który szczególnie dobrze komponuje się z serem feta i czerwoną cebulą.
SKŁADNIKI
Na sałatę:
- 200g roszponki
- 1 cebula- posiekana w paski
- 200g sera feta- pokruszonego
- 2 łyżki różnych nasion lub orzechów- posiekanych
Na dressing:
- 3 łyżki Oliwy z oliwek Sitia-Kreta
- 2 łyżki Kremu Balsamicznego Daktylowego z Boczkiem
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka wody
- Sól/pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Najpierw oczyść, umyj i ułóż sałatę na talerzu. Cebulę krótko podsmaż i ułóż na sałatę.
- Wszystkie składniki na dressing wymieszaj. Następnie na wierzchu ułóż nasiona i ser feta i skrop przygotowanym dressingiem. I gotowe.