ILOŚĆ PORCJI             PRZYGOTOWANIE

2                                 25 min

 

Śródziemnomorska sałatka z brzoskwiniami grillowanymiTa śródziemnomorska sałatka zawiera w sobie mnóstwo delikatnych składników, ale jest podrasowana grillowanymi brzoskwiniami. Owocowa słodycz brzoskwiń idealnie współgra z pikantną szynką serrano i roszponką. A smak dopełniony egzotycznym kremem Brzoskwiniowym z Marakują. Świetny dodatek do steka lub udźca jagnięcego.

 

SKŁADNIKI

Na sałatę:

  • 2 brzoskwinie
  • 150g mozzarelli di buffala- poszarpanej na małe kawałki
  • 4 plastry szynki serrano
  • 200g roszponki lub mix sałat

Na dressing:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Najpierw umyj sałatę i brzoskwinie. Następnie brzoskwinie przekrój w pół i usuń pestkę.
  2. Podsmaż połówki brzoskwiń na rozgrzanym grillu prze 1-2 minuty z każdej ze stron. Następnie pokrój w cienkie plasterki.
  3. Oliwę z oliwek wymieszaj z solą, pieprzem, miodem i kremem Brzoskwiniowym z Marakują i polej sałatę.
  4. Ułóż sałatę wymieszaną z dressingiem na talerze, połóż brzoskwinie i ułóż mozzarellę i szynkę serrano.

Produkty Wajos użyte w przepisie:

OLIWA Z OLIWEK SITIA- Grecka z Krety

24.00 180.00 

KREM BRZOSKWINIOWY Z MARAKUJĄ

18.00 130.00 

Dodaj komentarz