ILOŚĆ PORCJI             PRZYGOTOWANIE

4 porcje                      50 min

Przygotuj pyszną i egzotyczną sałatkę z tropikalnymi owocami mango i papai, które z pewnością sprawią, że lato zagości na Twoim talerzu.

SKŁADNIKI

  • 150g zielonej papai
  • 150g mango
  • 80g marchewki
  • 50g drobnej fasoli
  • 2 pomidory- drobno pokrojone
  • 4 czerwone cykorie
  • 2 łyżki orzeszków ziemnych- prażonych i solonych

NA MARYNATĘ

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Obierz mango, papaję i marchewkę. Za pomocą szatkownicy pokrój w bardzo cienkie plasterki, a następnie pokrój je w cienkie paseczki i włóż do miski.
  2. W małym rondelku zagotuj osoloną wodę, przekrój fasolę na pół i blanszuj przez 5 minut do miękkości. Wypłucz w zimnej wodzie i odcedź.
  3. Do miski z warzywami i owocami wrzuć fasolę i pomidory.
  4. Aby przygotować marynatę zmiażdż drobno w moździerzu krążki chili i ząbki czosnku. Następnie dodaj cukier brązowy, sos rybny i krem balsamiczny i wymieszaj.
  5. Marynatę dodaj do miski z warzywami i wszystko wymieszaj.
  6. Cykorię podziel na pojedyncze liście i umyj.
  7. Sałatkę z mango i papai włóż do liści sałaty i ułóż na talerzu.
  8. Posyp na koniec orzeszkami ziemnymi i podawaj jako przekąskę.

Produkty Wajos użyte w przepisie:

KREM BALSAMICZNY MANGO & GRANAT

18.00 130.00 

Dodaj komentarz