ILOŚĆ PORCJI             PRZYGOTOWANIE

   4 porcje                                         30 min

 

Sałatka Caesar z Makaronem

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Na Sałatkę:

  1. Szparagi obrać i odciąć stwardniałe końcówki (ok. 1 cm od dołu).
  2. Szparagi gotuj w gorącej, lekko osolonej wodzie przez ok. 6 minut, a następnie od razu włóż do wody z lodem, aby zachowały zielony kolor. Następnie odcedź i pokrój na kawałki o długo ści ok. 5cm.
  3. Makaron ugotuj według instrukcji i ostudź.
  4. Czosnek obierz i drobno posiekaj, wymieszaj w misce z jogurtem i majonezem, octem, musztardą, parmezanem i pastą anchois i dopraw solą/pieprzem i cukrem.
  5. Pomidory i sałatę umyj, następnie pomidory przekrój w pół i pokrój sałatę na kawałki.
  6. W dużej misce wymieszaj makaron, pomidory, szparagi, sałatę i dressing. Ewentualnie dodaj przyprawy, a ser pokrój w cienkie plasterki.

Na grzanki:

  1. Bagietkę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni z odrobiną oliwy z oliwek na złoty kolor.
  2. Tuż przed wyciągnięciem dodaj bruschettę z dzikim czosnkiem i wymieszaj. Następnie wyjmij grzanki i odsącz na papierze.
  3. Sałatkę posyp grzankami i serem.

Dodaj komentarz